Drie zorgaanbieders nemen vanaf 1 augustus 2021 de dyslexiezorg (Ernstige Enkelvoudige Dyslexie, EED) in de 8 Achterhoekse gemeenten op zich. Daarmee is de eerste aanbesteding in het kader van de ‘Inkoop 2022’ afgerond.
Gegunde dyslexiezorgaanbieders
De 3 gegunde aanbieders zijn:
Onderlinge afstemming over overname van zorg
Op dit moment verzorgen 9 zorgaanbieders de dyslexiezorg in de Achterhoek. De nieuw gegunde partijen nemen de zorg over van de niet-gegunde dyslexiezorgaanbieders. De zorgaanbieders verdelen met elkaar de dienstverlening. Huidige gecontracteerde zorgaanbieders kunnen daarbij zelf bepalen of ze lopende trajecten zelf willen afronden óf dat ze deze overdragen naar een collega-zorgaanbieder die wel een contract heeft per 1 augustus 2021. De bedoeling is dat kinderen, ouders én scholen hier zo min mogelijk last van hebben.
Overige nieuwe contracten per 1 januari 2022
De aanbesteding van dyslexiezorg is een van de segmenten van het grotere aanbestedingstraject ‘Inkoop 2022’ in de Achterhoek. Per 1 januari 2022 lopen de contracten af met alle overige gecontracteerde zorgaanbieders in de regio. Dus met zorgaanbieders die de overige Jeugdhulp en de zorg en ondersteuning vanuit de Wmo in de 8 Achterhoekse verlenen. Omdat dyslexiezorg op scholen plaatsvindt en het nieuwe schooljaar voor scholen een natuurlijk overgangsmoment is, is besloten om de aanbesteding van dyslexiezorg naar voren te halen.
Vragen & antwoorden
Bekijk hieronder de vragen en antwoorden over de aanbesteding van dyslexiezorg. Heeft u meer vragen? Stuur dan een e-mail. Kijk voor meer informatie over de Inkoop 2022 op de thema-pagina’s Inkoop Jeugd en Inkoop Wmo.